VATRENA GRKINJA JE PRELEPA I OBRAZOVANA: Ko je Marina koja je razmrdala celu Evropu?
Marina Sati, Foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

ZARI

VATRENA GRKINJA JE PRELEPA I OBRAZOVANA: Ko je Marina koja je razmrdala celu Evropu?

Jedan od svakako zapaženijih nastupa na Evroviziji je bila Grčka

Objavljeno:

Ako nam je nedostajalo pravog evrovizijskog nastupa, mnogo energije i pevljivih stihova, Grkinja Marina se pobrinula da nam sve to prenese.

Jedan od svakako zapaženijih nastupa na Evroviziji je bila Grčka, sa svojom predstavnicom Marinom Sati.

Energija, pesma, ritam je baš ono što treba jednom ovakvom takmičenju, a multutalentovana Marina je sve ovo imala da ponudi publici u jednom dahu što je upakovala u pesmu ''Zari'', što zapravo znači Kockica.

Marina Sati
Marina Satifoto: prentscreen/RTS

Marina je već zvezda u usponu na grčkoj umetničkoj sceni i poznata je kao multitalentovani izvođač koji se ističe u svemu, od muzike preko pozorišta do arhitekture.

Rođena u Atini 1986. godine, a otac joj je iz Sudana, majka sa Krita, što joj je dalo mogućnosti da nauči mnogo o različitim kulturama, kao i jezike, tako da govori tri jezika – grčki, arapski i engleski.

Marina je počela da uči klasični klavir sa pet godina.

Zatim je išla na studije klasičnog pevanje kao tinejdžerka i diplomirala je klasično pevanje na Nacionalnom konzervatorijumu u Atini.

Pozajmila glas liku Moane (Vaiana) u grčkoj sinhronizaciji Diznijevog filma.

Takođe je dala glas Ariel u grčkoj sinkronizaciji prošlogodišnjeg filma Mala sirena.

Dok je neke grčke medije i gledaoce uvredilo to što je Marina na nastupu na Evroviziji igrala tradicionalni ples na Akropolju, ali "ne uz grčke zvukove", drugi pak, smatraju da je pesma pun pogodak kada je u pitanju privlačenje pažnje, čemu svedoče i reakcije stranaca. A čini se da je to bila i namera, piše Euronews.

Zapravo, najpribližnije objašnjenje muzičkog stila kojem pripada ova pesma jeste talava.

U pitanju je muzički žanr koji je nastao u zajednicama Albanaca na Kosovu i Metohiji i u Severnoj Makedoniji, da bi u međuvremenu prerastao u najpopularniju romsku muziku u Albaniji.

Zatim se ovaj stil proširio po celom Balkanu i obuhvatio celokupno romsko stanovništvo, ugrađujući gomilu elemanta iz lokalne narodne muzike svake zemlje - srpski turbo-folk, bugarsku čalgu, rumunsku manele, kao i grčki skiladiko.

Kako bilo, Marina je svakako donela pravo osveženje na Evroviziju, ali i privukla pažnju koja je usmerena na samu pesmu i nastup koji se skoro nije dogodio na ovom takmičenju.

Bonus video:

03:14

SVI SU ZNALI DA JE EVROVIZIJA 2006. NAMEŠTENA! Danijel Alibabić tvrdi: To je u stvari bilo takmičenje između dve televizije

(Espreso / Glossy / T.M/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.